Την αυτοκρατορία του σκέφτεται να μεγαλώσει ο Elon Musk, καθώς σχεδιάζει τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως έγραψε σε ένα tweet. Στην ίδια ανάρτηση επέκρινε το Twitter, για τον λόγο ότι δεν τηρεί την αρχή της ελευθερίας του λόγου.

  «Δεδομένου ότι το Twitter χρησιμεύει ως ο de facto δημόσιος χώρος, η μη τήρηση των αρχών της ελευθερίας του λόγου υπονομεύει θεμελιωδώς τη δημοκρατία», έγραψε ο Musk. «Τι πρέπει να γίνει;» αναρωτήθηκε στην συνέχεια. Στη συνέχεια ρώτησε τους 79 εκατομμύρια ακόλουθούς του αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα.

  Οι σκέψεις του στο Twitter έρχονται μετά από μια δημοσκόπηση που ανήρτησε στην πλατφόρμα, στην οποία ρωτούσε τους χρήστες του εάν πιστεύουν ότι ο ιστότοπος προωθεί πραγματικά την ελευθερία του λόγου. «Οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές. Παρακαλώ ψηφίστε προσεκτικά», είπε αναρτώντας τη δημοσκόπηση. Πάνω από το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων ψήφισαν «όχι».

  Και όλα αυτά ξεκίνησαν μετά από μια συμφωνία του 2018, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτεί από τον Musk να λαμβάνει προέγκριση από άλλα στελέχη της Tesla πριν δημοσιεύσει tweets για την εταιρεία. O Musk ρώτησε τον Νοέμβριο τους ακολούθους του στο Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να λάβει κλήτευση από την SEC επειδή η ερώτηση της δημοσκόπησης προκάλεσε πώληση μετοχών΄.

  Εάν προχωρήσει στη δημιουργία μιας δικής του πλατφόρμας, θα συμπεριληφθεί σε μια λίστα δημοσίων προσώπων και εταιρειών τεχνολογίας που απομακρύνονται από τα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Twitter, Meta ή YouTube. Αυτοί συχνά δημιουργούν τις δικές τους πλατφόρμες, υπερασπιζόμενοι την «ελευθερία του λόγου», αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει, δεδομένου ότι και ο Trump άνοιξε το δικό του μέσο.

  Ο Trump αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Truth Social», όταν έφαγε ban από το Facebook, το Twitter και από άλλα μέσα, μετά τα σχόλιά του μετά τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ και επειδή κατηγορήθηκε για υποκίνηση της βίας στην εξέγερση του Καπιτωλίου.

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Youtube: Θα μεταδίδει δωρεάν τηλεοπτικές εκπομπές και σειρές

  Metaverse: Μια εικονική ουτοπία – Το πείραμα της Ελευθερούπολης που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

  NASA: «Υπάρχουν 5.000 εξωπλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα»