To Metaverse, ο παράλληλος κόσμος εικονικής πραγματικότητας που υπόσχεται ο Mark Zuckerberg, έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζεται από τους developers. Και το ίδιο το Meta αλλά και άλλες εταιρίες που συνεργάζονται με εκείνο, «χτίζουν» ήδη τα θεμέλια ενός κόσμου που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον αναλογικό, τον πραγματικό, αυτόν στον οποίον ζούμε. Στο Metaverse, όμως, θα μπορεί κανείς να βρει πολλά από τα επιθυμητά στοιχεία του πραγματικού κόσμου, όπως π.χ. τα αγαπημένα του μαγαζιά, πάρκα αναψυχής με κανένα ψεγάδι κ.ά..

  Πώς, λοιπόν, θα μπορούσε να λείπει από αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική φίρμα του κόσμου;

  Οι Zaha Hadid Architects (ZHA) έχουν αποκαλύψει τα πρωταρχικά σχέδια αυτού που οραματίζονται ως μία φουτουριστική αλλά ταυτόχρονα καθ’όλα βιώσιμη πόλη μέσα στο Metaverse. Η μικρή αυτή κοινότητα θα είναι γεμάτη από υπερσύγχρονα κτήρια, σχεδιασμένα με το χαρακτηριστικό στιλ της διάσημης αρχιτέκτονος και ιδρύτριας Zaha Hadid, η οποία απεβίωσε το 2016.

  Μίνιμαλ design, έντονες καμπύλες, λευκό χρώμα και πολύ γυαλί θα χαρακτηρίζουν τα κτήρια της πόλης που θα μοιάζουν σαν να έρχονται κατευθείαν από το μέλλον.

  Στην ελευθεριακή πόλη που οραματίζονται οι δημιουργοί της, θα μπορεί κανείς να περιηγηθεί με το Avatar του στο εντυπωσιακό Δημαρχείο της πόλης, σε χώρους εργασίας, σε μαγαζιά ακόμη και σε εκθέσεις έργων τέχνης που θα περιλαμβάνουν σπάνια NTFs.

  Τι είναι αυτό που κάνει την συγκεκριμένη πόλη να ξεχωρίζει τόσο;

  Όχι τα γεωμετρικά της κτήρια αλλά η διακυβέρνησή της, η οποία θα είναι αυτόνομη και θα έχει ελαστικότερη νομοθεσία από ότι ο πραγματικός κόσμος. Φυσικά, θα ισχύουν ακόμη οι φυσικοί νόμοι που ο κάθε χρήστης έχει στην χώρα του – όπως π.χ. το να απαγορεύεται η οικονομική απάτη, ωστόσο η καθημερινότητα στην πόλη των ZHA θα έχει σημαντικά λιγότερους περιορισμούς από ότι η μέση δυτική μεγαλούπολη.

  Τα περισσότερα σχέδια που έχουμε δει από στις παρουσιάσεις του Metaverse από τον Mark Zuckerberg, θα έλεγε κανείς ότι η αισθητική του μοιάζει περισσότερο με ένα cyberpunk βιντεοπαιχνίδι. Ωστόσο, οι Zaha Hadid Architects υποστηρίζουν ότι η πόλη τους θα θυμίζει περισσότερο μία αληθινή υπερσύγχρονη πόλη. Στα δύο κτήρια που έχουν ήδη σχεδιαστεί για την ελευθεριακή πόλη, έχει δημιουργηθεί ένα ευρύχωρο working space, όπου οι χρήστες θα μπορούν να κάτσουν με τα Avatar τους και να έχουν π.χ. ένα ψηφιακό meeting με τα Avatars των συναδέλφων τους, χωρίς να χρειάζεται να συναντηθούν από κοντά.

  Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί και ένα πάρτι για το καλωσόρισμα των πρώτων 100 χρηστών το οποίο θα γίνει στις 13 Απριλίου. Γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία; Τότε ήταν τα γενέθλια του τρίτου Προέδρου των Η.Π.Α., Thomas Jefferson, ο οποίος είναι και η πηγή έμπνευσης της πόλης λόγω των ελευθεριακών του πολιτικών.

  *Πηγή φωτογραφιών: Zaha Hadid Architects

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  NASA: «Υπάρχουν 5.000 εξωπλανήτες πέρα από το ηλιακό μας σύστημα»

  Tα Πυρηναία καλύφθηκαν από αφρικανική σκόνη – Snowboard σε άμμο και χιόνι

  Αμαζόνιος: Πώς οι ιθαγενείς έσωσαν τον απειλούμενο «Terminator» των πιράνχας