Μια υπερυψωμένη διάβαση άγριας ζωής ύψους 61 μέτρων, θα δημιουργηθεί στο Λος Άντζελες, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη γέφυρα άγριας ζωής στον κόσμο. Στόχος να βοηθηθούν τα λιοντάρια και τα άλλα άγρια ζώα να περιφέρονται με ασφάλεια στη ζούγκλα του Highway 101, ώστε να έχουν μια μακροπρόθεσμη επιβίωση.

  Ταυτόχρονα, ο πιο σημαντικός λόγος για τη γέφυρα είναι και ένας τρόπος διαφυγής τους, σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την πολιτεία της Καλιφόρνια, το Wallis Annenberg Wildlife Crossing θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Με πλάτος 50 μέτρων, η γέφυρα θα καλυφθεί με χώμα, βλάστηση και τοίχους που θα μπλοκάρουν τα φώτα και τον θόρυβο από τον πολυσύχναστο δρόμο.

  Τα ζώα συνήθως δεν προσπαθούν να διασχίσουν τον αυτοκινητόδρομο, όπου υπολογίζεται ότι καθημερινά περνούν 300.000 οχήματα την ημέρα, αν και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί δυστυχήματα. Το όλο project θα έχει κόστος 92 εκατ. δολάρια, ενώ μέχρι τώρα έχουν υπάρξει πάνω από 5.000 δωρεές.

  Παρόμοιες διαβάσεις υπάρχουν και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ: στην έρημο Μοχάβε υπάρχει πέρασμα για τις χελώνες της ερήμου και στη Μασαχουσέτη τούνελ για τις σαλαμάνδρες.

  Με πληροφορίες από Wall Street Journal

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Εκατομμύρια τόνοι νεκρών ψαριών: Το επικίνδυνο πρόβλημα της αλιείας για τη θαλάσσια ζωή

  Ποιος κορονοϊός; Τουλάχιστον 15.000 νέοι ιοί θα μεταπηδήσουν από τα ζώα στους ανθρώπους λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

  Αμαζόνιος: Το 2021 ήταν ένα καταστροφικό έτος – Αναπόφευκτη η υπερθέρμανση κατά 2 βαθμούς Κελσίου αν συνεχίσει έτσι