Με άκρως ειρωνικό τόνο απάντησε στο Twitter ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro στον βραβευμένο με Oscar ηθοποιό και οικολόγο ακτιβιστή, Leonardo DiCaprio. Τι προκάλεσε το νέο αυτό «beef» των δύο αντρών στα social media; Μα, φυσικά, το δάσος του Αμαζονίου, το οποίο αποτελεί και «πνεύμονα» του πλανήτη μας, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους.

  Όλα ξεκίνησαν όταν ο Leonardo DiCaprio χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του Twitter για να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Βραζιλίας σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές, τους οποίους παρότρυνε να σπεύσουν να ψηφίσουν. Γνωρίζοντας την αντι-οικολογική πολιτική του Μπολσονάρου, προκύπτει εύλογα ότι ο 47χρονος ηθοποιός έκανε το συγκεκριμένο tweet ώστε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του κατά του Βραζιλιάνου ηγέτη.

  «Η Βραζιλία είναι το σπιτικό όχι μόνο του Αμαζονίου αλλά και άλλων οικοσυστημάτων κέραιων σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Τι θα απογίνουν έχει μεγάλη σημασία για όλους εμάς και το κλειδί είναι να ψηφίσουν οι νέοι ώστε να οδηγήσουμε την αλλαγή προς έναν καλύτερο πλανήτη» αναφέρει ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος μιλάει για την κλιματική αλλαγή εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

  Ο Bolsonaro δεν δίστασε να απαντήσει ευθέως στον DiCaprio σε ένα tweet γεμάτο ειρωνεία:

  «Ευχαριστώ για την υποστήριξη, Leo! Είναι πολύ σημαντικό κάθε βραζιλιάνο να ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές. Οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θέλουν να διατηρήσουμε την κυριαρχία μας στον Αμαζόνιο ή εάν επιθυμούν να περάσει στην ιδιοκτησία ξένων απατεώνων με σκοπό την εξυπηρέτηση συμφερόντων».

  «Καλή δουλειά στο ‘The Revenant’» προσθέτει, υπονοώντας ότι ο DiCaprio θα πρέπει να περιοριστεί στην ηθοποιία.

  Τέλος, ανεβάζει ένα Instagram post του Leo, όπου ο δεύτερος αναφέρεται στις πυρκαγιές του 2019 και τον διορθώνει σημειώνοντας πως η φωτογραφία που χρησιμοποίησε είναι από το 2003. Συνεχίζει με το ειρωνικό ύφος καταλήγοντας να γράφει: «Σε συγχωρώ. Φιλάκια από την Βραζιλία».

  Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που οι δύο τους έρχονται σε αντιπαράθεση. Όταν ο DiCaprio είχε κάνει δωρεά ύψους $5 εκατομμυρίων σε οργανώσεις για την διατήρηση του οικοσυστήματος του Αμαζονίου το 2019, ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος τον είχε κατηγορήσει ότι «δίνει λεφτά στις ΜΚΟ για να βάζουν φωτιά στον Αμαζόνιο».

  Είναι γνωστό ότι το δάσος του Αμαζονίου υποφέρει τα τελευταία καλοκαίρια από μεγάλες πυρκαγιές οι οποίες έχουν μεγάλο κόστος για το οικοσύστημα του πλανήτη μας.

  Το 2021, ο DiCaprio προσωπικά είχε αποτρέψει τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. Joe Biden από το να υπογράψει μία περιβαλλοντική συμφωνία με την Βραζιλία, υπό τον φόβο να μην τεθεί σε νέο κίνδυνο ο Αμαζόνιος.

  Ο Bolsonaro τάσσεται κατά πολυάριθμων περιβαλλοντικών μεταρρυθμίσεων καθώς υποστηρίζει ότι περιοχές του Αμαζονίου πρέπει να απαλλωτριωθούν ώστε να αναπτυχθούν οι τοπικές κοινότητες που ζουν υπό το όριο της φτώχειας.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Ισλανδία: Η μόνη χώρα που δεν θα βουλιάξει από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών – Γιατί συμβαίνει αυτό;

  Μπορεί ο σολομός που καλλιεργείται σε εργαστήρια να λύσει το πρόβλημα της υπεραλίευσης;

  Porrima: Το πλοίο που κινείται με ηλιακή ενέργεια αλλάζει τα πάντα στη ναυτιλιακή βιομηχανία