Η φωτογραφία μιας παγωμένης λίμνης, με την αντανάκλαση των κλαδιών πάνω στην παγωμένη επιφάνεια του νερού, πήρε το πρώτο βραβείο Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award για το 2021. Το κλικ ανήκει στον Ιταλό φωτογράφο Cristiano Vendramin και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 25 ακόμη φωτογραφίες που ψηφίστηκαν από περίπου 31.800 λάτρεις της άγριας ζωής και φύσης, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, από τους διοργανωτές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

  φωτογραφία

  Η βραβευμένη φωτογραφία και οι υπόλοιπες τέσσερις φιναλίστ, θα συμπεριληφθούν στην έκθεση Wildlife Photographer of the Year (Φωτογράφος Άγριας Ζωής της Χρονιάς), η οποία λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες που έφτασαν στον τελικό, διαφέρουν σε θεματολογία.

  Μία από τις φωτογραφίες του τελικού, απεικόνιζε δύο λιοντάρια που βρήκαν καταφύγιο από την βροχή και μια άλλη, έδειχνε το σπάνιο ενσταντανέ μεταξύ ενός αετού και μιας αρκούδας. Η φωτογραφία ενός καγκουρό και του μωρού της, που κατάφεραν να επιβιώσουν στις τραγικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, ήταν ανάμεσα στις φωτογραφίες που έλαβαν αρκετές ψήφους για πρώτο βραβείο, όπως και η λήψη δύο χρυσών φασιανών που χορεύουν.

  Wildlife

  Τελικός νικητής όμως αποδείχτηκε ο Ιταλός Vendramin, ο οποίος τράβηξε την φωτογραφία το 2019, όταν επισκέφτηκε την λίμνη Santa Croce, που βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία. Ο ίδιος, παρατήρησε τότε, την υψηλή στάθμη του νερού και το γεγονός πως οι ιτιές, που ήταν ελαφρώς διασπαρμένες, δημιουργούσαν ένα παιχνίδισμα φωτός και αντανακλάσεων στην επιφάνεια της λίμνης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η συγκεκριμένη λίμνη, θυμίζει στον φωτογράφο έναν αγαπημένο του φίλο που έχει φύγει από την ζωή.

  «Εύχομαι πως το έργο μου θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κατανοήσουν πως η ομορφιά της φύσης μπορεί να βρεθεί παντού ανάμεσα μας και πως ακόμη και τα τοπία δίπλα στο σπίτι μας μπορούν να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Πιστεύω πως η καθημερινή επαφή με την φύση, γίνεται όλο και πιο απαραίτητη για μια ήρεμη και υγιή ζωή. Η φωτογραφία Φύσης, έχει ως στόχο της να μας θυμίσει αυτόν τον άρρηκτο δεσμό».

  Πηγή: CNN