Οι μεγάλες αλλαγές ξεκίνησαν ήδη στο Twitter, μετά την ανακοίνωση ότι ο Elon Musk κατέχει πλέον το 100% του ύστερα από ένα τεράστιο deal $44 δισεκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς τους και «έφυγαν» από το Twitter, φοβούμενοι πια θα είναι η νέα πραγματικότητα που θα φέρει ο νοτιοαφρικανός τώρα που είναι ο ιδιοκτήτης του.

  Αν παρατηρήσει κανείς τους followers φερειπείν της Katy Perry ή του Barack Obama θα παρατηρήσει ότι έχουν χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους. Ο Barack Obama είναι ο χρήστης του Twitter με τους περισσότερους ακόλουθους και είδε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τους followers του να μειώνονται κατά 300.000! Αντιθέτως, συντηρητικοί πολιτικοί όπως η Marjorie Taylor Greene είδαν σημαντική αύξηση. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Fans του Elon Musk, μεταξύ τους πολλοί alt-right ψηφοφόροι, δημιούργησαν νέους λογαριασμούς στο Twitter για να «ισοσταθμίσουν» την έξοδο που έκαναν πολλοί πιο δημοκρατικοί χρήστες οι οποίοι έφυγαν από την πλατφόρμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην εξαγορά από τον CEO της Tesla.

  Πολλοί χρήστες δεν συμφωνούν με την φιλοσοφία και τις πρακτικές του 51χρονου επιχειρηματία και φοβούνται πως αυτό που εκείνος αποκαλεί «ελευθερία του λόγου» και θέλει να εισάγει στο Twitter, θα είναι στην πραγματικότητα ανεκτικότητα σε ρητορικές μίσους.

  Ο Musk έχει μιλήσει πολλές φορές για το πως κατά την γνώμη του η φιλοσοφία του «wokeness», του να είναι δηλαδή κανείς προσεχτικός για το πως μιλάει και απεικονίζει μειονότητες «καταστρέφει τα πάντα». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου πριν λίγες μέρες έγραψε στο Twitter πως «το woke χαλάει το Netflix» μετά την αποχώρηση 200.000 συνδρομητών από την πλατφόρμα. Ωστόσο, για την πτώση της μετοχής του Netflix σίγουρα δεν ευθύνεται πρώτα από όλα το wokeness αλλά η έλλειψη αξιόλογου περιεχομένου, η αύξηση στην τιμή και η παύση της δυνατότητας να μοιράζεται κανείς τον λογαριασμό του με άλλους.

  Ο Elon Musk tweetάρει χρόνια τώρα για το ποια θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι η σωστή λειτουργία του Twitter, οπότε οι χρήστες που έφυγαν έχουν μία ιδέα για το ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες της πλατφόρμας.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Το θετικό και το αρνητικό της εξαγοράς του Twitter από τον Musk: Ποιο μπορεί να επικρατήσει;

  Ισλανδία: Η μόνη χώρα που δεν θα βουλιάξει από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών – Γιατί συμβαίνει αυτό;

  BeReal: Η εφαρμογή που «απαγορεύει» τα φίλτρα στις φωτογραφίες – Εκτόξευση 315% στους χρήστες της