Πίνακας Περιεχομένων
    1. Έβδομος ο Στεφανίδης στα 200 μέτρα

    Ο Θανάσης Προδρόμου, μετά από μια εξαίρετη εμφάνιση, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με καλύτερο άλμα στα 7 μέτρα και 17 εκατοστά, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ.

    Ο Προδρόμου το κατάφερε με την πέμπτη του προσπάθεια, ενώ είχε σταθερά άλματα στα 7,02 μ., 7,03 μ., 6,83 μ. και 7,04 μ. (σ.σ. η τέταρτη προσπάθεια του ήταν άκυρη). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 7,64 μέτρα, Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί από τη Μαλαισία, με άλμα στα 7,45 μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου θα βρεθεί ο Αυστραλός, Νίκολας Χαμ με 7,12 μέτρα.

    Έτσι, έφερε στη Ελλάδα ακόμα ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την ελληνική αποστολή να μετρά πλέον ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση.

    «Χάλκινο» στο ομαδικό μπότσια στους Παραολυμπιακούς – Το 10ο μετάλλιο για την Ελλάδα

    Έβδομος ο Στεφανίδης στα 200 μέτρα

    Στον τελικό των 200 μέτρων Τ64 αγωνίστηκε ο Μιχάλης Σεΐτης, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση. Ο πρωταθλητής των σπριντ έκανε χρόνο 22.87, που είναι φετινό ρεκόρ, κλείνοντας με μια πολύ καλή εμφάνιση την παρουσία του στη διοργάνωση.

    Ελληνική συμμετοχή υπήρξε και στον τελικό της σφαιροβολίας F33, όπου ο Λάζαρος Στεφανίδης κατετάγη έβδομος με βολή στα 8,20 μέτρα.